Master the Art of Body Sugaring

Laat je door mij opleiden tot gecertificeerd sugarista

Bij mijn Academy geloof ik niet in overvolle cursussen waarin je in één dag alles zou moeten leren. 

Ik streef naar meesterschap in het sugaren en neem daar de tijd voor. Mijn Sugarista-opleiding is ontworpen om in 8 weken stap voor stap een solide basis te leggen, met online lessen en indien nodig persoonlijke live coaching dagen voor extra assistentie en inspiratie. 

Bij mij krijg je geen standaard training, maar een op maat gemaakt leertraject 
waarbij jij de regie hebt over jouw groei als Sugarista.

In je eigen tempo leren

Leer waar en wanneer je maar wilt, op je eigen tempo. Krijg toegang tot mijn exclusieve online leeromgeving en neem de tijd die jij nodig hebt om de vaardigheden van sugaring volledig te begrijpen.

Theorie en Praktijk tot in de puntjes

Van basistechnieken tot geavanceerde toepassingen, ik zorg ervoor dat je zowel de theoretische kennis als de praktische vaardigheden tot in de puntjes beheerst. De cursus is ontworpen voor een grondig begrip van sugaring.

Begeleiding – Je bent niet alleen

Ontvang de lessen van mij, een ervaren opleider met 14 jaar expertise. Doe mee in de levendige community, waar medestudenten en ik kennis delen en van elkaar leren. Boek indien nodig een persoonlijke 1-op-1 live les voor extra ondersteuning. Samen zorgen we ervoor dat je zelfverzekerd groeit als Sugarista.

Van hars-ellende naar sugaring geluk!

Hey hallo! Ik ben Ilse Elbers, en ik neem je mee op mijn reis van ontharingsfrustratie naar ware ontharingsliefde. 

Mijn ontharingsliefde begon in 2009 in het betoverende Finland. Voor die tijd, toen ik nog met hars werkte, voelde het als een constante strijd. Ik ergerde me aan de stapels harspatronen die we verslonden, het eindeloze gedoe met het opwarmen van die plakkerige substantie en de irritaties bij mijn klanten (en geloof me, ik deelde in die irritaties, met een blijvend litteken als aandenken aan een pijnlijke ervaring toen een stukje huid mee werd getrokken tussen mijn wenkbrauwen tijdens mijn opleiding).

Het schoonmaken was een andere uitdaging op zich. Vieze rollers, plakkerige harsverwarmers, bergen productverbruik en al die chemische ingrediënten… Ik zag het graag anders, zeker gezien ontharen mijn passie was geworden.

Finland kwam op mijn pad en daar was men al bekend met de oplossing..

Een lang verhaal kort; in 2009 begon ik in Finland als schoonheidsspecialiste. Er werd mij gevraagd me direct te verdiepen in body sugaring. Harsen werd daar nauwelijks toegepast. Mijn opleiding tot sugarista duurde slechts één dag, en daarna werden direct klanten ingeboekt voor behandelingen. De behandelingen gingen zeker niet meteen vlekkeloos, maar terug naar harsen was echt niet mogelijk. Daar was geen vraag naar.

Met onvermoeibare inspanning en toewijding leerde ik mezelf alles over body sugaring. In 2012 opende ik mijn eigen salon in Finland, gespecialiseerd in deze zachte ontharingsmethode. Door de jaren heen heb ik duizenden behandelingen mogen uitvoeren, elk met hun eigen unieke uitdagingen en voldoening.

Een eigen salon geopend in Nederland
In 2016 keerde ik terug naar Nederland en opende ik opnieuw een salon. Mijn klanten in Nederland bleken terughoudend te zijn door eerdere (nare) ervaringen met harsbehandelingen. Maar zodra ze hoorden over sugaring, waren ze enthousiast om het te proberen. De populariteit groeide snel in mijn salon en ik werd vaak gevraagd waarom sugaring hier niet bekend was.

Ik startte met het geven Body Sugaring opleidingen
Geïnspireerd door deze positieve reacties begon ik in 2017 met het geven van opleidingen in body sugaring. Mijn missie is helder: deze zachte ontharingstechniek bekend maken in Nederland en België.

Laten zien dat er een effectieve, veilige en duurzame methode is, die bovendien winstgevender kan zijn voor salons in vergelijking met andere methodes.

In 2023, na drie uitdagende jaren, begon ik met het online aanbieden van deze opleiding. Waarom? Omdat ik wist dat één dag opleiding gewoon te weinig was. Theorie en praktijk op het hele lichaam (en dan ook nog uitzonderingen) kan niet allemaal in één dag worden gepropt.

Je mag dan niet verwachten dat je alles weet en kunt. Ik wilde dat mijn cursisten alles in hun eigen tempo konden opnemen en oefenen, zonder zich zorgen te maken over tijdsdruk of dure vervolgtrainingen.

Wat ik heb geleerd is dit: handigheid krijgen in iets nieuws vergt tijd en toewijding. Vergelijkbaar met het leren fietsen, waarbij vallen en opstaan nodig is, kun je niet verwachten dat je een nieuwe vaardigheid onmiddellijk perfect beheerst. Daarom heb ik deze online cursus opgericht. Intense theoretische kennis die je niet in één dag kunt absorberen, en stap-voor-stap praktische begeleiding, op je eigen tempo. Je staat er niet alleen voor.

Jaar ervaring
+ 1
Salons opgeleid
1
Behandelingen uitgevoerd
1 +

Jouw weg naar Sugaring succes!

Meer dan een cursus, een levenslange investering

✔ Leer Op Je Eigen Tempo: Neem de controle over je leerproces. Geen stress of gehaast, jij bepaalt het tempo.

✔ Stapsgewijze Ontwikkeling: Meester worden in één ding voordat je naar het volgende gaat. Bouw een sterke basis op en laat je zelfvertrouwen groeien.

✔ Ondersteuning Online: Onze online begeleiding staat altijd voor je klaar. Stel vragen, krijg hulp en blijf gemotiveerd.

✔ Herhaling en Herziening: Eindeloze mogelijkheden om de stof tot je te nemen. Herhaal en versterk je kennis wanneer jij dat wilt.

✔ Exclusieve Materialen: Toegang tot exclusieve bronnen en informatie die je nergens anders vindt.

✔ Gemeenschap van Steun: Sluit je aan bij onze ondersteunende community van medecursisten. Deel ervaringen, tips en successen.

✔ Tijd- en Kostenbesparend: Geen reistijd, geen dure overnachtingen in een hotel. Alles wat je nodig hebt, is beschikbaar waar je maar bent.

✔ Certificering: Laat de wereld zien dat je een gecertificeerde Sugarista bent, klaar om je klanten de beste ontharingservaring te bieden.

✔ Til je salon naar het volgende niveau: Na deze opleiding van SugarSkills ben je klaar om je klanten de beste ontharingservaring te bieden. Tevreden klanten die jouw salon met een glimlach verlaten en blijven terugkomen, dát is waar we het voor doen!

Wat de opleiding inhoudt

2

Diepgaande Theorie

Duik dieper in de wereld van sugaring met een uitgebreide theoretische basis die zich uitstrekt verder dan wat een enkele dag opleiding kan bieden.

1

Expertise in huid en haar

Begrijp huidtypes, haarstructuren en veelvoorkomende huid- en haaraandoeningen tot in de kern, zodat je elke klant met vertrouwen kunt behandelen.

3

Consultantievaardigheden

Leer hoe je professionele consultaties uitvoert, beheers het managen van verwachtingen en creëer een vertrouwensband die klanten terugbrengt.

4

Productkennis

Omarm een diepgaand begrip van de producten die je gebruikt, waardoor je het maximale uit elke behandeling kunt halen en je klanten de beste resultaten kunt bieden.

5

Stap voor stap instructies

Profiteer van gedetailleerde instructievideo’s die je door elke techniek leiden, waardoor je je vaardigheden steeds kunt verbeteren en kunt leren op je eigen tempo.

6

Ergonomisch werken

Ontwikkel een gezonde werkpraktijk, vermijd lichamelijke klachten en leer hoe je ergonomisch kunt werken, zodat je langdurig kunt genieten van een bloeiende carrière.

7

Interactieve Q&A's

Krijg je brandende vragen beantwoord in live Q&A-sessies en test je kennis met uitdagende toetsen om een expert in sugaring te worden.

8

Ondersteunende Community

Sluit je aan bij een enthousiaste community van medecursisten, deel ervaringen, stel vragen en bouw waardevolle connecties op die je ondersteunen op je reis naar succes als Sugarista.

9

Certificaat van bekwaamheid

Verdien je welverdiende certificaat na het succesvol afronden van alle modules en toetsen, waarbij je jouw professionaliteit en vaardigheden aantoont.

Maak Kennis met ons aanbod

Benieuwd naar sugaring? Test het met de Introductiecursus! Een perfecte keuze als je wilt ontdekken of suikerontharing jouw passie is,
zonder direct een grote investering te doen.

Voor de beauty expert of expert in wording is er de volledige opleiding “Master the Art of Sugaring.”  Van huidanalyse tot haargroei, van productkennis tot ergonomisch werken, deze uitgebreide opleiding behandelt alle facetten. 

Leer de basis op de onderbenen en ga dan stap voor stap verder met het behandelen van het hele lichaam, inclusief gezichtsgebieden, neus, oren en de uitdagende Brazilian/Boyzilian. Jij bepaalt welke delen je wilt leren, en op het einde ben je klaar om als een professionele sugaring expert aan de slag te gaan.

Klik op de opleiding om meer te weten over de modules en wat de cursus precies inhoudt. 

Opleiding Master The Art of Sugaring

Volledige sugarista opleiding
298 Eenmalig
  • Word een Sugaring Expert
  • Diepgaande theoretische en praktische kennis
  • Leer alles voor een succesvolle Sugarista-carrière
Populair

Introductiecursus Sugaring

Ontdek of sugaring bij je past
19 Eenmalig
  • Test Sugaring zonder grote investering
  • Basistheorie en praktijk instructie
  • Ontdek of Sugaring jouw passie is

Veelgestelde vragen

Sugaring is een natuurlijke, zachte en effectieve methode van ontharen, waarbij suikerpasta wordt gebruikt. Het is beter dan andere methoden vanwege zijn natuurlijkheid, minder irritatie, minder pijn en de mogelijkheid om haar effectief te verwijderen. Ben je helemaal nog niet bekend met sugaring? Vraag dan ons gratis e-book aan die deze methode geheel uitlegt.

Onze cursus is ontworpen voor zowel beginners als ervaren beauty professionals die de overstap willen maken van harsen.  Je hebt geen ervaring nodig in ontharen, zelfs niet in beauty. In deze opleiding leer je ook alle theorie die nodig is om professioneel sugarista te worden. 

De duur van de cursus varieert afhankelijk van je eigen tempo en niveau bij instap. Heb jij al anatomie gehad op een eerdere opleiding? Dan zal je wat sneller door de theorie kunnen werken. Gemiddeld duurt het voltooien van alle modules en opdrachten ongeveer 8 weken. Je hebt echter een jaar toegang, dus je kunt in je eigen tempo gaan.

Ja, zeker! Na succesvolle afronding van alle modules en toetsen, ontvang je een officieel certificaat van bekwaamheid.

Om de cursus te volgen, heb je toegang tot internet en basis producten voor sugaring nodig. Je kunt zelf kiezen met welke producten je wilt starten. Wij raden echter aan om met Scandinavian Skin Candy producten te werken, omdat ook de opleiding met deze producten gegeven wordt en de techniek makkelijker is. De startkit kan je vinden op https://sugarskillsacademy.com/shop. Daarnaast is het nodig om voldoende modellen te hebben voor de praktijk opdrachten. 

Absoluut! We bieden ondersteuning via e-mail, in een community en via regelmatig geplande Q&A-sessies waar je je vragen kunt stellen. Er kan ook een 1-op 1 live training geboekt worden na het voldoen van de theorie online. Neem contact op voor meer informatie.

Ja, we hebben een niet-goed-geld-terug-garantie. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met de cursus binnen 7 dagen na inschrijving, neem dan contact met ons op en wij zorgen voor een volledige terugbetaling. De garantie geldt alleen als je maximaal de eerste module hebt afgerond Tevens geldt de garantie alleen voor de volledige opleiding en niet voor de introductiecursus.

Ja, je bent geheel vrij om te kiezen welke producten of merk je wilt gebruiken. In de opleiding wordt gewerkt met zeer professionele pasta’s van Scandinavian Skin Candy, waar zelfs patent op zit vanwege specifieke ingrediënten. We leren je ook de techniek aan die het meest ergonomisch is en met deze pasta’s optimaal werkt. Kies je voor een ander merk, dan kunnen we niet garanderen dat je hetzelfde resultaat kunt behalen en staan wij hier ook niet garant voor. Wij werken namelijk niet met een roterende duim techniek zoals je veel op youtube en social media ziet. Wij leren je een makkelijkere en meer ergonomische techniek aan.