Sugaring

Sugaring Uitgelegd

Ontharen met suikerpasta, ook wel sugaring of suikerontharing genoemd, is gebaseerd op 100% natuurlijke suikerpasta. Het is een biologische en duurzame methode, waarbij de techniek en ingrediënten verschillen van traditioneel harsen.

Het Verschil tussen Suikerontharing en Harsen

Suikerharsen (of sugarwaxing) bestaat eigenlijk niet, omdat suiker geen hars is. Het is een pasta van suiker, water en vaak citroen, samengesteld uit natuurlijke ingrediënten die vriendelijk zijn voor de huid. Bij Body Sugaring wordt haar in de groeirichting verwijderd, in tegenstelling tot harsen, wat resulteert in minder haarbreuk en irritatie. Hars, dat haar tegen de groeirichting in verwijdert, kan kleine schaafwondjes veroorzaken omdat het aan levende huidcellen kan blijven kleven. Dit kan dus leiden naar roodheid en branderigheid.

Suikerpasta’s zijn wateroplosbaar en kunnen daardoor niet aan levende huidcellen blijven kleven. Dit maakt sugaring veilig, zelfs bij herhaaldelijk gebruik op hetzelfde oppervlak. De pasta’s worden maximaal tot 35 graden opgewarmd, waardoor verbranding wordt voorkomen.

Kopie van ingegroeide haartjes

Een belangrijk verschil met harsen is het productgebruik. Bij harsen moet je constant nieuw product pakken, wat resulteert in aanzienlijk meer productverbruik per behandeling. Suikerontharing vereist slechts één keer het oppakken van de suikerpasta, die veel haar kan opnemen. Hierdoor is suikerontharing niet alleen kostenefficiënter, maar ook beter voor het milieu.

Hoewel het aanleren van de techniek en het beheersen ervan iets langer kan duren dan bij harsen, biedt suikerontharing aanzienlijke voordelen op het gebied van veiligheid, efficiëntie en milieuvriendelijkheid.

Body Sugaring

Het traditionele body sugaring is al een eeuwenoude methode. Als je deze techniek wilt leren werk je met pasta’s die veelal zijn gebaseerd op glucose, fructose en sucrose. Deze suikertypen zijn monosachariden en disachariden, veelal de bij ons bekende suiker die we dagelijks in onze voeding gebruiken en fruitsuiker. Met dit type suiker kan een basispasta worden gecreëerd, die naar wens harder of zachter is.

Deze pasta’s dien je op te warmen tot deze de consistentie heeft van honing (maximaal 35 graden). De techniek omvat het gebruik van een spatel en strips of de traditionele methode waarbij je een balletje tussen je vingers draait. Het continu draaien van balletjes tussen vingers en duim is echter intensief voor de gewrichten van de therapeut.

Hoewel de pasta effectief haren en dode huidcellen opneemt, kan het harder worden, wat het lastig maakt om verder te werken. Professionals kiezen soms opnieuw voor harsen vanwege de pijn in gewrichten.

Candying

Candying vertegenwoordigt de nieuwste evolutie in suikerontharing, met gebruik van de exclusieve Skin Candy xylitol pasta’s. Xylitol, een uniek suikertype, onderscheidt zich door zijn verhoogde kleefkracht. Deze natuurlijke substantie is eveneens antibacterieel, schimmelwerend en alkaliserend, wat resulteert in het behoud van de optimale pH-waarde van de huid. Wat het extra speciaal maakt, is de verzachtende werking die roodheid effectief tegengaat.

Xylitol speelt een sleutelrol bij het stimuleren van de aanmaak van filagrine proteïne, een essentieel eiwit in de huid dat vocht vasthoudt. Hierdoor wordt niet alleen ongewenst haar verwijderd, maar wordt de huid ook intensief gehydrateerd. Candying gaat dus verder dan traditioneel sugaring; het biedt gelijktijdig hoogwaardige huidverzorging.

De impact van xylitol beperkt zich niet tot de huid. De pasta zelf profiteert van deze natuurlijke toevoeging door flexibeler te worden. Dit minimaliseert ongemak in de gewrichten van de behandelaar en versnelt het behandelingsproces. De flexibiliteit blijft behouden gedurende de gehele sessie, wat zowel voor jou als voor de klant een aangenamere ervaring garandeert.

Door het volgen van een cursus en ook daadwerkelijk te oefenen zal je sneller en rustiger kunnen ontharen dan met hars.